5 idei pentru sedinta foto „Trash the dress” aproape de casa

<span class="hidepagetitles_toggle_title">5 idei pentru sedinta foto „Trash the dress” aproape de casa</span>

5 idei pentru sedinta foto „Trash the dress” aproape de casa


Intalnita tot mai des, sesiunea foto „Trash the dress” a devenit o componenta importanta a in aria de servicii foto de nunta pe care un fotograf nunta o ofera mirilor. Probabil ca va intrebati ce presupune aceasta sedinta foto.  Ei bine, consta in „distrugerea” rochiei de mireasa, dar nu oricum, ci intr-un mod artistic, de dragul unor fotografii surprinse cat mai creativ posibil. Dar nu este neaparat sa distrugem rochita, denumirea generica de “Trash the Dress” a fost preluata referindu-se de fapt la sesiunea foto dupa nunta.

Ziua nuntii va presupune mult stres pentru ca totul sa iasa perfect asa cum v-ati planuit. Fiind multa agitatie si foarte putin timp pentru fotografierea si filmarea povestii voastre de dragoste, puteti alege o zi in care sa realizati separat sesiunea foto despre care vorbim, o zi doar pentru voi. Cu siguranta nu veti regrata niciuna dintre acele fotografii nunta realizate intr-un mod mai putin obisnuit!

In mod normal,  in aceasta sesiune emotiile nu vor fi aceleasi cu cele din ziua nuntii, dar rolul acestei sedinte pentru poze de nunta nu este cel de a o inlocui pe cea din ziua cea mare. Este doar o completare a povestii voatre de dragoste, o completare mai sensibila, cu un avantaj extrem de important: timpul vostru lipsit de presiunea celor din jur.

Scenariile pot fi diverse, in functie de preferinte. Cel mai important lucru este sa va axati pe emotie si pe povestea voastra frumoasa. Pentru mine ca fotograf de nunta este important sa surprind tot ceea ce experimentati astfel incat fotografiile rezultate sa faca parte din ceea ce va fi pentru voi o experienta unica de nunta.

In cele ce urmeaza puteti analiza o serie de idei pentru sesiuni foto, dar si o serie de locuri in care rochia de mireasa poate fi „sacrificata” (sau nu). Nu ezitati! Peste ani, va veti bucura si poate chiar distra atunci cand veti revedea aceste amintiri frumoase.

Bataia cu perne, vopsea, sau pudra colorata

Hmm… Bataie cu perne?! Pare plictisitor? Chiar deloc! Este relativ simplu, dar foarte funny. In acest scenariu un fotograf nunta trebuie sa fie atent pentru a surprinde cele mai amuzante expresii ale voastre. De asemenea, va poate sugera cateva locatii potrivite – spre exemplu,  pe plaja in plina vara sau undeva intr-o cabana la munte, pentru o atmosfera mai intima. Sunt extrem de multe variante atat timp cat aveti pernele cu voi. Vopsea? Pudra colorata??? Why not!? Cu siguranta va fi o experienta colorata, dar de neuitat si pus in rama 🙂 In ultima vreme datorita unui super event public “Color Run”, din ce in ce mai multe mirese isi doresc sa faca aceasta sedinta foto chiar acolo, va garantez ca distractia este cel mai msito element din toata aceasta experienta!

Plimbarea pe strada sau “Street Photography”

Poate ca vreti un oras anume. Nicio problema! Tot ce aveti de facut este sa va ganditi la ce fel de sedinta foto va doriti sa faceti. Poate sa fie o sedinta foto romantica sau una amuzanta, totul depinde de dorinta voastra. Fotograful va poate ajuta cu cateva idei sau puteti fi voi in elementul vostru. Important este ca voi sa va simtiti in largul vostru. Puteti sa va descaltati, sa faceti acrobatii sau sa dansati. Vor iesi niste poze pe cinste!

Plimbarea in parcul de distractii

Daca optati pentru o sesiune „trash the dress” in parcul de distractii, va fi o idee exceptionala. Toate fotografiile vor fi speciale si vor aduce multa voie buna cand vor fi privite. Pentru ca fotograful sa imortalizeze imagini deosebite, trebuie sa va distrati si sa va simtiti in largul vostru. Puteti savura o vata de zahar, intr-un mod mai amuzant, sau va puteti da in masinutele busitoare. Acestea sunt doar cateva dintre ideile amuzante in care puteti fi surprinsi. Chipurile infricosate de la inaltime din Roata sau asteptarea cu nerabdare  pentru urmatoarea cursa, pot fi momente foarte amuzante.

Fotografii la inaltime

Cu siguranta, fiecare oras dispune de multe cladiri inalte care ofera o frumoasa priveliste de ansamblu. Atunci cand va ganditi la o locatie, trebuie sa luati in considerare vremea si orele in care locul ales arata cel mai bine.

De exemplu, daca va ganditi la realizarea sesiunii foto pe un acoperis, este mult mai interesant ca sedinta sa aiba loc la apus sau noaptea. De ce? Fotograful poate profita de luminile intregului oras, reusind sa surprinda cadre spectaculoase cu voi doi. Totul depinde de preferintele voastre. Ideal este ca inainte de sedinta, sa gasiti locatia preferata si sa analizati toate posibilitatile impreuna cu cel pe care l-ati avut fotograf de nunta. Puteti opta si pentru o terasa selecta sau, de ce nu, pentru o cladire abandonata. Daca doriti un contrast bun, alegeti zonele industriale, iar pentru cadre „de film”, optati pentru zonele exotice.

Fotografii cu fum colorat

Cu ajutorul fumului colorat, orice fotograf nunta creativ va poate realiza o poveste de dragoste plina de mister, dar si voie buna. Ganditi-va la culorile locatiei in care doriti sa aiba loc sesiunea foto si optati pentru fumigene in nuante complementare, oferind astfel fotografiilor voastre aspecte extraordinare. Alegand aceste fumigene, va puteti juca in diferite moduri, astfel incat fotograful sa poata captura imagini amuzante cu voi doi. Ideea de fum colorat este una care tinde spre zona artistica. Se potriveste foarte bine si pentru pozele alb-negru.

Ideea acestui articol mi-a venit odata cu finalizarea sezonului de nunta cand foarte multe cupluri carora le-am fotografiat nunta anul acesta si-au dorit sa faca aceasta sesiune foto nu foarte departe de casa. Dar si-au dorit cumva ceva diferit fata de clasicul parc unde vedem in timpul veri zeci de mirese pe metrul patrat. Este ideal sa ne dorim sa fim diferiti, sa facem lucruri pe care in mod normal nu le-am face, iar asta poate aduce un mare plus sedintei foto Trash The Dress si nu numai. Ma bucur in fiecare am sa am parte de miri care sunt in asentimentul meu si vreau sa le multumesc ca au ales Belle Art Photography pentru amintirile lor. Este un sentiment deosebit sa lucrezi cu oameni care iti ofera toata increderea lor pentru amintirile nuntii.

Fotograf de nunta Alex Pasarelu – Belle Art Photography