5 elemente esentiale – afla secretul fotografiei frumoase de nunta

5 elemente esentiale – afla secretul fotografiei frumoase de nunta

5 elemente esentiale – afla secretul fotografiei frumoase de nunta


fotograf nunta bucuresti - fotograf premiat - secretul fotografiei frumoase


Ziua nunții trebuie să fie unul dintre cele mai spectaculoase momente din viața tinerilor care aleg să-și unească destinele în fața legii, dar și în fața lui Dumnezeu. De aceea, alegerea unui fotograf nunta este foarte importantă, întrucât acest specialist trebuie să știe cum să transpună povestea în imagini memorabile, de care cuplurile să se bucure chiar și peste ani. În rândurile ce urmează sunt prezentate principalele elemente pe care fotograful trebuie să le aibă în vedere atât în timpul ședinței foto din ziua cea mare, cât și în timpul petrecerii organizate pentru celebrarea iubirii. Afla in randurile urmatoare cele 5 elemente ce compun “secretul fotografiei frumoase” 🙂

Dorințele tale și ale perechii tale – sa stii ceea ce vrei

Pentru început, important este ca gama de fotografii profesionale nuntă realizată de fotograful ales să fie în concordanță cu dorințele tale și ale perechii tale. Înainte de marele eveniment, este o regulă să te întâlnești cu fotograful pentru a discuta cu acesta și pentru a-i expune tematica nunții, dar și modul în care îți dorești să surprindă cele mai frumoase cadre.

De exemplu, dacă ești o persoană pentru care tradițiile contează foarte mult, asigură-te că îi spui acest lucru și fotografului cu care colaborezi, pentru ca el să știe să se focuseze în momentele esențiale. Mai mult, dacă ai o parte preferată din care vrei să fii fotografiat si vrei să obții anumite cadre la care în ziua cea mare nu reușești să fii atent, comunică și aceste detalii fotografului, iar la final vei obține exact ceea ce îți dorești. Un fotograf de nunta experimentat in general abordeaza el cele de mai sus, insa nu este rau sa iti faci o lista de dorinte, pentru ca nu vei sti experienta fotografului pana cand nu te vei intalni cu el. Aici este si un mic sfat… pentru amintiri frumoase si de nereprosat, alegeti mereu un fotograf nunta profesionist cu experienta multa!

Lumina ce va pune in valoare

Un alt element de care un fotograf evenimente bun trebuie să țină cont în ziua cea mare este lumina. El trebuie să fie atent să te pună în valoare în cel mai frumos mod și trebuie să știe când să profite de lumina naturală și cum să îți ofere cele mai bune sfaturi pe care să le urmezi, indiferent dacă sunteți la biserică ori în cadrul sedinței foto dinainte de petrecerea de seară. Dacă este necesar, fotograful poate folosi și accesorii precum flash-uri, lampi, blende si panouri de reflexie pentru redistribuirea luminii cât mai bine. Toate acestea coroborate cu experienta fotografului aduc un plus imaginilor nuntii voastre.

Încadrare pentru redarea importantei momentului

Inca un element din secretul fotografiei frumoase este incadrarea principalelor momente din timpul nunții. De exemplu, un fotograf de nunta trebuie să aibă în vedere faptul că invitaților nu le face plăcere să fie fotografiați în timp ce mănâncă sau atunci când au loc incidente minore, cum ar fi vărsarea unui pahar sau un moment în care alunecă pe ringul de dans. Sugerează fotografului să se axeze strict pe momentele pline de emoție, care transmit fericire și zâmbete largi, din suflet pentru a realiza poze nuntă memorabile! Asta daca iti doresti imagini pline de emotie 🙂

Fotografii tip potret sau landscape? conteaza oare???

Fara doar si paote! Orice fotograf profesionist trebuie să țină cont și de faptul că în timpul nunții tale trebuie să realizeze atât poze de nunta în format portret, cât și landscape. Este important ca fotograful să realizeze o gamă variată de imagini, pentru ca la final să aibă de unde să le aleagă pe cele mai frumoase! Aparatul foto trebuie să îi fie nelipsit specialistului pe parcursul întregului eveniment. Fotograful trebuie să fie pregătit în orice moment să surprindă clipe impresionante, fie că este vorba despre o îmbrățișare cu părinții, zâmbetul tău larg atunci când îți privești perechea sau mișcările de pe ringul de dans.

Atenția la detalii este elementul cheie in ceea ce priveste secretul fotografiei frumoase

Nu în ultimul rând, un fotograf nunta Bucuresti trebuie să fie întotdeauna atent la detalii, începând de la faptul că trebuie să se asigure că aparatura trebuie sa fie in perfecta stare de functionare de la inceput si pana la sfarsitul evenimentului și până la faptul că trebuie să se afle mereu în preajma ta și a perechii tale, pentru a vă putea sta la dispoziție atunci când vreți să realizați o fotografie anume, sau pur si simplu sa surprinda momente reale total neintruziv si sa faca din acele momente o poveste reala. Asa cum am spus… fotograful trebuie să fie discret, să nu incomodeze invitații, dar să reușească în același timp să surprindă cele mai deosebite momente din timpul ceremoniei religioase, dar și din timpul petrecerii!

Toate elementele menționate anterior reprezintă lucrurile de care fotograful pe care îl alegi trebuie să țină cont, iar daca ai ales un fotograf cu experienta vasta, precum Belle Art Photography, vei avea parte de o suepr experienta fotografica pe tot parcursul evenimentului. Acordă fotografului suficientă vreme la dispoziție pentru a se ocupa de editare, astfel vei avea pentru restul vieții fotografii desprinse parcă din revistele despre nunți!