Sfaturi pentru fotografi de nunti la inceput de drum, dar mai ales la prima nunta

<span class="hidepagetitles_toggle_title">Sfaturi pentru fotografi de nunti la inceput de drum, dar mai ales la prima nunta</span>

Sfaturi pentru fotografi de nunti la inceput de drum, dar mai ales la prima nunta


 


Cu toate ca sunt multi fotografi de nunti pe piata din Romania, mereu este loc si pentru altii mai ales daca cei care intra vor veni cu un plus de energie si dorinta de a se autodepasi. Daca esti pasionat de fotografie de nunta si vrei sa iti extinzi orizonturile, prin transformarea pasiunii intr-o meserie, poti lua in considerare ideea de a te ocupa de evenimente importante din viata oamenilor. Dar atunci cand semnezi primul contract cu mirii care te aleg sa le transpui nunta intr-o poveste in imagini, exista cateva elemente de care sa tii cont, astfel incat sa le oferi rezultatele pe care si le doresc, dar si pentru a te recomanda cunostintelor si prietenilor. Citind randurile ce urmeaza, dar doar dupa ce ai urmat o perioada de ucenicie si tranzitie din psotura de fotograf incepator la fotograf profesionist de nunta, te poti pregati temeinic pentru prima nunta la care participi in calitate de fotograf nunta oficial!

Un fotograf nunta bun stie sa asculte

Pentru inceput, tine cont de faptul ca este important sa stii sa asculti. La intalnirea cu tinerii care urmeaza sa isi spuna ,,Da” in fata ofiterului de Stare Civila si a lui Dumnezeu trebuie sa fii foarte atent la detaliile pe care acestia ti le spun si sa intelegi precis ceea ce isi doresc. Este momentul in care viitorii miri iti spun ce si-ar dori de la tine din punct de vedere fotografic, detalii despre tematica evenimentului pe care il organizeaza, dar si ce asteapta de la tine in ceea ce priveste principalele momente din ziua cea mare. Atunci cand tinerii observa ca le asculti ideile, fara sa ii intrerupi, vor capata din ce in ce mai multa incredere tine, pentru ca vor vedea ca iti dai interesul sa intri in povestea lor si sa li te alaturi in procesul de organizare.

Achizitioneaza-ti aparatura potrivita pentru fotografi de nunti

Un alt detaliu de care trebuie sa tii cont, de care de altfel si alti fotografi de nunti tin cont, este acela ca trebuie sa dispui de aparatura potrivita. Asigura-te ca iti cumperi o trusa foto profesionala, care sa iti devina prieten si cu ajutorul careia sa poti surprinde cele mai frumoase momente din cadrul nuntilor la care urmeaza sa participi. Mai mult decat simpla detinere a trusei foto, descoase-o marunt si invata fiecare participa astfel incat in ziua nuntii sa nu te stresezi cu chestii necunoscute. Cunoasterea aparaturii este de departe un detaliu care se aplica si fotografilor aflati la inceput de drum dar si celor experimentati care abia au schimbat sistemul. La nevoie, ceva lumini sau flash-uri si modificatori de lumina pe care sa le folosesti in cadrul sedintei foto de nunta sau chiar la petrecerea de la restaurant. Astfel vei reusi sa pui in valoare mirii intr-un mod foarte frumos, iar fotografiile vor fi parca desprinse din revistele de specialitate!

Ofera indicatii mirilor, astfel vor avea incredere in tine

Intrucat sunt extrem de emotionati in ziua lor cea mare, cel mai probabil mirii vor uita sa faca fotografii impreuna cu cei dragi sau sa se uite catre camera in momente importante. Asigura-te ca esti acolo pentru ei si ca le oferi indicatiile de care au nevoie pentru ca nimic sa nu scape camerei. Ca fotograf profesionist ai inclusiv misiunea de a ajuta tinerii sa fie naturali in fata obiectivului, pentru ca rezultatele sa le exprime sentimentele si fericirea pe care o simt! Multi fotografi de nunti stiu faptul ca o implicare activa in timpul evenimentului va compensa lipsa de experienta, mai ales daca esti la inceput de drum, iar asta va conta enorm in feedback-ul mirilor dupa ce totul s-a terminat. Dar tine minte, ce e prea mult paote deranja, asa ca fii cu bagare de seama ca interventia trebuie sa fie discreta si cu bun simt.

Un fotograf de nunta lasa emotiile deoparte in timpul evenimentului

Chiar daca esti la prima nunta pe care o surprinzi in imagini, trebuie sa lasi emotiile deoparte si sa te ocupi de cele mai frumoase fotografii cu incredere de sine. Daca vrei sa ai certitudinea ca la final vei fi surprins tot ce era mai important, fa mai multe seturi de poze in aceeasi ipostaza, pentru ca ulterior sa ai de unde alege. Nimeni nu se asteapta ca fotografiile sa fie perfecte de prima data, mai ales ca la nunta, invitatii se misca foarte mult, totul se intampla repede, iar cadrele se pot schimba de la secunda la secunda. Este important sa fii pe faza, la locul potrivit, in momentul potrivit pentru a scoate in evidenta imbratisari pline de emotii, priviri pline de dragoste, dar si distractia de pe ringul de dans! Pentru un plus de incredere in sine nu este o idee rea sa ai un ajutor in ziua nuntii, un prieten care sa te ajute cu tot ce ar putea genera stres suplimentar pentru tine, precum geanta, flash-uri, accesorii. Si asa poti arata mult mai pro avand asistent, iar emotiile cu siguranta nu le vei mai simti.

Acorda o atentie deosebita partii de editare

Orice fotograf nunta Bucuresti stie ca partea de editare necesita destul de mult. Avand in vedere ca in cadrul evenimentului ai realizat sute, poate chiar mii de poze, trebuie sa le sortezi, sa vezi care sunt cele mai bune, iar apoi sa le adaugi culoare, daca este nevoie, sa tai elementele nedorite din imagini si sa le transpui intr-un basm. Nu te grabi atunci cand te ocupi de editare, pentru ca mai important decat sa oferi mirilor stick-ul usb si albumul foto este sa le oferi imagini de calitate, de care sa se bucure pentru restul vietii.

Nu ezita sa spui “NU”!

Nu cu toti mirii poti avea o conexiune imediata, suntem fiinte ce ne bazam pe interactiunea sociala in general si daca in urma unei intalniri cu o pereche nu simti ca tu esti fotograful lor, sa stii ca nu este gresit sa refuzi acea nunta. Chiar daca esti la inceput de drum, nu trebuie sa faci un sacrificiu doar de dragul portofoliului sau al banilor. Comunicarea cu mirii este primordiala pentru un fotograf de nunta, iar daca aceasta comunicare lipseste, cel mai bine zici pass si te gandesti la urmatoarea.

Dragilor, sper sa va ajute sfaturile mele, eu sunt Alex Pasarelu si sunt fotograf profesionist de nunta si creator al Belle Art Photography.