Destination Photographer | Fotograf de nunta in Bucuresti

<span class="hidepagetitles_toggle_title">Destination Photographer | Fotograf de nunta in Bucuresti</span>

Fotograf de nunta in Bucuresti sau Destination Photographer

Fotograf Nunta Bucuresti

M-am tot gândit la a pune în scris câteva ganduri despre experiențele mele ca fotograf de nuntă atunci când este nevoie sa călătoresc pentru proiectele foto sau evenimentele din alte orașe ori în afara țării.

Sunt dese acele cazuri în care cei care au nevoie de un fotograf profesionist de nuntă să caute doar în orasul sau locația în care se află. De ce? Prin natura meseriei noastre, ne place să calatorim și să cunoaștem cât mai mulți oameni noi, alături de care să ne bucurăm în acele momente frumoase.

Cred că temerea cea mai mare este acoperirea costurilor de deplasare pentru echipa de profesioniști ce urmează să fotografieze evenimentul, nunta sau botezul. Costurile de deplasare sunt doar o foarte mică parte, de cele mai multe ori neglijabilă. Într-adevar, ne dorim să fim tratați decent, pentru că dupa 20 ore de muncă avem nevoie de puțină odihna înainte de a pleca spre familiile noastre.

Sunt evenimente la distanțe mai mari, unde poate fi necesară rezerarea unui zbor, precum am avut la Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, și așa mai departe, dar mulți consideră ca nu se justifică o astfel de investiție in amintirile dragi. Cu siguranță sunt fotografi de nunta sau familie in orașele respective, dar dacă vouă vă place atât de mult stilul unui anumit fotograf, de ce să nu îl iei în considerare? Un zbor rezervat din timp este de cele mai multe ori mult mai ieftin decât drumul cu mașina și dureaza doar 1-2 ore, față de 5-6-12 ore cu mașina. Este foarte important ca noi, ca și fotografi de nuntă, să fim odihniți, pentru a surprinde cu cât mai multă creativitate momentele frumoase pe care le trăiți.

Exact ca atunci când în copilarie mergeam la mare cu părinții, într-o Dacie bătrână. Ajungeam după 6-7 ore pe litoral și primul lucru pe care îl făceam era să dormim pentru că nu mai puteam de oboseală. Așa și cu fotografii ce călătoresc pentru clienții lor peste tot în lume, au nevoie de condiții decente de călătorie și cazare pentru a putea menține calitatea pentru care l-ați angajat, nu?

Țin minte că la o nuntă avuta la Cluj, am facut rezervare pentru zbor cu 6 luni înainte, foarte tare, am cumpărat biletele dus-întors cu doar 200 lei și am zburat de vineri seara pentru a fi “fresh” în dimineața următoare pentru mirii mei. Am fost cazat chiar în casa unuia dintre părinți, și așa tinerii se mutaseră, așa că nu i-a deranjat, nici pe noi. Totul a fost super, iar imaginile au ieșit la superlativ. După nuntă am apucat să dorm câteva ore până la zborul de întoarcere de la ora 13. Am ajuns acasă in forma excelentă și totul s-a văzut in calitatea imaginilor. DA, conteaza ca cel pe care îl angajezi să lucreze relaxat, să i se aloce timpul recomandat pentru ședința foto și să ai încredere în experiența lui, va conta enorm cand vei primi imaginile!

Am vazut în ultima vreme că se poartă fotografia de destinație sau “Destination Photography“, un trend ce începe să prindă și pe la noi. Am zis să-l încerc și eu și am pus la un moment dat pe o rețea de socializare un calendar în timp ce mă aflam în vacanță, poate este cineva din zonă sau chiar în vacanță și doreste sa fie fotografiat. Surpriză placută, un cuplu ce îmi urmarește activitatea au văzut că urma să ne facem vacanța în aceeași locație și am stabilit să îmbinăm utilul cu plăcutul, așa că am tras o fugă într-o locație faină din apropiere și pentru vreo 2 ore am zburdat relaxați și am tras cadre de neuitat. Restul vacanței l-am petrecut împreună, că tot ne-am apropiat, și uite așa am legat încă o relație de prietenie cu doi oameni dragi. Mai târziu se vor și căsătorii și evident că le voi fi alături. 🙂

Chiar dacă sunt fotograf de nunta in Bucuresti, îmi place să calatoresc pentru clienții mei, așa simt toți fotografii profesionisti, pentru că ne place ceea ce facem. Lăsați stereotipurile și faceți acel compromis pentru amintirile de-o viață, MERITĂ!

Vă îmbrațișez!

Alex


fotograf nunta bucuresti